City Break


Zaanse Schans, sătucul de poveste de lângă Amsterdam City Break / Olanda

Olanda are o groază de elemente distinctive. Mori de vânt, canale, biciclete, lalele, saboți, brânză, ceramică și biscuiți cu caramel. În Zaanse Schans vei găsi câte puțin din toate. Dacă vrei să faci o mică pauză de la nebunia și distracția care domină Amsterdam și nu vrei totuși să te îndepărtezi prea mult de oraș, alege să petreci o jumătate de zi la Zaanse Schans. […]

Citeşte mai mult...

Citeşte mai mult...


Boston, cel mai european oraș american City Break / SUA

Boston este punctul zero al istoriei Statelor Unite. E un oraș contrastant, în care catedrale vechi sunt vecine cu zgârie-nori după care îți rupi gâtul. Este romantic, boem și are impregnat atât parfumul european, cât și spiritul pur american.

Citeşte mai mult...


De ce iubim Barcelona City Break / Spania

E deja bine ştiut că Barcelona este unul dintre cele mai îndrăgite oraşe europene. Personal,n-am întâlnit nicio persoană care să se fi întors dezamăgită dintr-o vacanţă în capitala Cataloniei. Dar oare de ce iubim aşa mult Barcelona?

Citeşte mai mult...


Amintiri din Moscova City Break / Rusia

Moscova se învârte între trei parametri: grandoare, opulență și putere. De cum vei ajunge în capitala Rusiei, te vei simți mic. Mic de tot. Pentru că orașul este construit în stilul caracteristic urbanisticii socialiste, care merge pe ideea “cu cât mai mare, cu atât mai bine”.

Citeşte mai mult...


Descopera Amsterdam în 3 zile City Break / Olanda

Timpul trece foaaarte repede când ești în vacanță. Mai ales când vine vorba de un city-break la Amsterdam. De aceea, cel mai bine este să îți faci un mic plan de acasă cu ceea ce îți propui să vizitezi cu prioritate.

Citeşte mai mult...


Impresii de călătorie din Amsterdam City Break / Olanda

Amsterdam este un oraş cu oameni frumoşi, degajaţi, lipsiţi de griji, unde nu vei vedea cute de îngrijorare pe fruntea nimănui. Este locul în care bicicletele au prioritate absolută, în faţa pietonilor dar, mai ales, în faţa maşinilor.

Citeşte mai mult...


London by night City Break / Foto-articole / Marea Britanie

Unele fotografii își spun singure povestea. Așa se întâmplă și cu imaginile surprinse noaptea în Londra. Mai țineți minte ce v-am spus despre plimbarea de-a lungul Tamisei aici? Repetați toată chestiunea și când se lasă întunericul, dar în altă zi.

Citeşte mai mult...


Londra: plimbare de-a lungul Tamisei City Break / Marea Britanie

Londra este un oraș fascinant, în care conceptul de plictiseală nu își are locul. Sunt atât de multe de văzut, încât îți recomand să îți schițezi un plan de călătorie încă de acasă. O plimbarea de-a lungul Tamisei trebuie să fie cap de listă, pentru că ea cuprinde cele mai importante simboluri ale orașului.

Citeşte mai mult...


Oameni ai New York-ului City Break / Foto-articole / SUA

În mod evident, ideea titlului nu îmi aparţine. Este o adaptare personală a unui proiect pe care îl admir, prin care am vrut să redau pulsul străzilor newyorkeze. Mi-am dorit propriii mei oameni ai New York-ului. Pentru că, înainte de toate, oraşul ăsta înseamnă diversitate. Şi culori. Şi idealuri. Şi poveşti de tot soiul.

Citeşte mai mult...