Despre mine

Mă numesc Cristina şi sunt dependentă de călătorii.

10420211_893122694073706_1531248656587870204_nCel mai frumos cadou pe care l-am primit în copilărie a fost un atlas ilustrat pe care abia îl puteam căra, dar din care nu a scăpat neanalizată nici cea mai mică insulă din Oceania.

Timpul a trecut şi aceeaşi pasiune m-a determinat să urmez Facultatea de Geografie, specializarea Turism, din cadrul Universităţii din Bucuresti. Mi s-a oferit oportunitatea de a lucra pentru o perioadă şi ca Tour Leader la Christian Tour, aşa că destinaţiile bifate au început să se înmulţească, iar fericirea mea să se mărească. Am urmat şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, tot în cadrul Universităţii din Bucureşti, iar acum sunt studentă la aceeaşi facultate, la programul masteral “Comunicare corporativă”.

Nu există loc pe care să nu vreau să-l văd. Nici măcar Irak. Nici măcar Haiti. Nici măcar Somalia. Acolo unde oamenii, de regulă, nu văd nimic interesant, eu găsesc o lume nouă, diferită, culori, mirosuri, gusturi, sunete, obiceiuri, poveşti deosebite. Si cred că în asta se măsoară pasiunea de a călători.

De aceea a apărut Valiza cu călătorii. Pentru că vreau să împărtăşesc cu voi locurile noi pe care le descopăr şi să scotocim împreună prin valiză după cât mai multe amintiri frumoase din jurul lumii. Mai mult decât atât, vreau să transmit informaţii practice importante pentru fiecare destinaţie în parte.

Cu toţii ne documentăm când alegem să vizităm un anume loc, pentru că nu ne este de ajuns doar GPS-ul. E clar că trebuie să ne lăsăm purtaţi de val şi de moment, că doar de-aia se cheamă vacanţă, dar este foarte important şi să ne informăm asupra unor chestiuni organizatorice, pentru a evita eventualele neplăceri şi timpul pierdut. Şi cine poate fi mai indicat să vă sfătuiască decât o persoană care a văzut deja acele locuri? Pe blog vor exista recomandări, sugestii, precum şi alte abordări ale destinaţiilor, sper eu interesante şi creative.

În altă „dezordine de idei”, vi s-a întâmplat să nu puteţi închide valiza la întoarcerea dintr-o călătorie? Mie, da. De foarte multe ori. Din cauza unui Colosseum miniatural de pus pe birou. Sau a unui săculeţ cu bulbi de lalele. Sau a nenumăratelor eşarfe de caşmir din bazar. Sau a bezelelor şi a untului de arahide. Sau a magneţilor de frigider, de toate formele, culorile şi dimensiunile. Dar, odată cu toate suvenirurile, iei cu tine acasă amintiri frumoase şi o părticică din locurile vizitate. Şi până la urmă nu-ţi mai pare rău că ai plătit un bagaj de cală în plus.

Aşadar, voi deschide pentru voi valiza mea şi…vom vedea împreună ce amintiri ies la iveală! My guess: poveşti, locuri frumoase, sfaturi utile, recomandări și întâmplări amuzante. Haideți să facem impreună check-in-ul Valizei cu călătorii pe toate aeroporturile lumii!